Mas Papo

Home - Actief - DDVB

 

 

Home

Gedichten

Verhalen

Radio

Actief - Agenda

Diversen

"November 2010"

Met Ad van Schijndel
(Foto: René Kuijs)


"Maart 2013"

Met Hans Manders
(Foto: Kimberley van Nuland)

Dichter van Bernheze (5 november 2010 - 21 maart 2013)

Op 5 november 2010 tijdens de Zin van Bernheze was het dan zo ver. Mijn "benoeming" tot dichter van de gemeente Bernheze. Hiermee kwam een eind aan het gemeentedichterschap van Ad van Schijndel die dit ruim 5 (!) jaar voor zijn rekening heeft genomen. Tijdens die avond heeft wethouder Ad Donkers namens de gemeente officieel afscheid genomen van Ad en mij verwelkomd als de nieuwe gemeentedichter op advies van de Bernhezer Kunst Kring: de BKK.

Een aantal zaken die op de planning staan zijn onder andere een wekelijks rubriek in de Bernhezer, open podia en misschien een vervolg op Dichter op de huid. Een bundel met gedichten van dichters uit Bernheze.

Als gasten traden op: Ester Naomi Perquin en Rutger Kopland. Tussendoor werd muziek gemaakt door Bjorn van der Doelen. Natuurlijk hebben Ad en ik ook enkele gedichten voorgedragen.

Interview

Poëzie: Eén woord zegt meer dan duizend plaatjes

En dan na ruim twee jaar is het weer over. Gemeentedichter af. Zo gaan die dingen. Mijn opvolger is Hans Manders. Op 21 maart 2013 heb ik het stokje overgedragen. Het was een fijne avond met optredens van Toon Konings, Ad van Schijndel, Bas Geeraets em Kitty Schaap. Natuurlijk hebben Hans en ik ook nog enkele gedichten gelezen. Tijdens het tweede deel van de avond heb ik de bundel "Wat ons bezighield" aangeboden aan wethouder Ad Donkers. Hiermee was mijn wens om een dichtbundel uit te brengen in vervulling gegaan. Met dank aan de BKK en Monique van de Ven. Overigens: de rubriek in de Bernhezer en het gedicht van de week WanFM blijven; het juk is weg.

Ook dit is verleden tijd. De krant is gestopt te verschijnen. Daarmee is de rubriek ook een stille dood gestorven.

En nu is DDVB niet meer De Dichter Van Bernheze, maar iets anders. Hetgeen nog in fase van bedachtzaamheid. Laat de B van Bedachtzaamheid hiermee een feit zijn. Nu de D, D en V nog.

Interview

Met Rutger Kopland
(Foto: René Kuijs)

Rutger Kopland

Altijd als ik aan Rutger Kopland denk
schieten de Beatles door mijn hoofd.

De dwaas ziet vanuit zijn raam
vanaf de heuvel de merel gaan.
Dan zie ik hem plots op de
belangrijkste akker staan.

Maar waarom die gedachten spelen
ik heb werk'lijk geen idee
maar wat kan het me ook schelen,
laat mij lezen in Het orgeltje van Yesterday.

© 2020 Mas Papo